fbpx

Ik merk dat ik de laatste tijd regelmatig klanten in de salon heb die nog niet dagelijks een SPF gebruiken en/of het gebruik van een SPF overdag ook niet zo fijn vinden. Sommige klanten gebruiken zelfs nooit een SPF. Om die reden dacht ik, het is tijd om een blog over SPF te schrijven.  

Want waarom moet je dagelijks een SPF gebruiken? 

Allereerst omdat je zodra de zon opkomt ook te maken krijgt met uv-straling. Ieder dag, of het nu regent of dat de zon schijnt. Je hebt 3 soorten uv-straling: UVA, UVB en UVC. UVA staat ook wel voor UV Ageing: deze straling zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert. UVB staat voor UV Burning: deze straling zorgt ervoor dat je huid verbrand indien je te veel hieraan blootgesteld wordt. UVC staat ook wel voor UV Cancer: het komt er eigenlijk op neer dat als je met deze straling in aanraking komt je vrijwel direct huidkanker ontwikkeld. Gelukkig komt UVC niet door de ozonlaag heen, maar UVA en UVB wel.  

UVB is er vooral op lekker zonnige dagen, je merkt dat je huid rood wordt als je te veel in aanraking bent geweest met UVB. Vaak smeren we dan ook wel een zonnebrandcrème op. Maar een teveel aan UVA merk je wat minder goed. Deze straling brengt de schade dieper in de huid aan. En vooral voor deze straling moet je dan ook goed oppassen. UVA-straling is er namelijk altijd overdag. Deze straling komt door de wolken heen op bewolkte dagen en ook door het glas. Ook als je veel binnen zit of in de winter moet je je dus tegen deze straling beschermen.  

Je merkt misschien nu niet direct heel erg wat je dan beschermt, in tegenstelling tot bij UVB-schade. Dan zie je meteen dat je rood wordt en als je niet rood wordt dan weet je dat je het goed gedaan hebt. Maar als je je nu dagelijks gaat beschermen tegen UVA-straling dan zal je jezelf op latere leeftijd erg dankbaar zijn. De schade die UVA-straling aanricht zie je pas over een jaar of 10 of zelf nog later terug. Dit uit zich in huidveroudering, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en soms zelfs in huidkanker.  

Je dagelijkse SPF is dus je beschermer tegen de uv-straling die je huid slechter maakt. Door dagelijks een SPF aan te brengen behoud je langer een gezonde en mooie huid. Dat willen we toch allemaal? 

Daarnaast is het belangrijk om een SPF aan te brengen als je aan huidverbetering wil werken. De crèmes van Alpha-H bevatten hoog gedoseerde en hoogwaardige werkstoffen. Deze doen echt iets voor je huid. Maar sommige van deze ingrediënten, zoals bijvoorbeeld vitamine A, glycolzuur en salicylzuur zorgen ervoor dat je huid gevoeliger wordt voor de zon. Deze ingrediënten zijn onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering maar ook bij acne of onzuiverheden worden deze ingrediënten ingezet voor hele mooie resultaten. Als je een verzorgingsproduct met een zuur erin gebruikt is het dus heel belangrijk om wel altijd overdag een SPF aan te brengen om je huid tegen de uv-straling te beschermen.  

Maar welke SPF moet ik dan kiezen? 

Kies een SPF die bij jouw huidtype past. Heb je bijvoorbeeld een wat vettere huid met onzuiverheden zorg dan dat de dag verzorging met SPF je huid niet gaat afsluiten. En heb je een gevoelige huid kies dan voor een SPF die daar speciaal voor gemaakt is. Je hebt bijvoorbeeld chemische filters en fysische filters. Chemische filters absorberen het zonlicht in de huid en houden het vast waardoor het geen schade in de huid kan aanbrengen. Fysische filters leggen meer een laagje op je huid waardoor het zonlicht als het ware weerkaatst wordt. Een chemische filter is vaak fijner als je een wat vettere huid hebt, terwijl een fysische filter weer fijner is bij een gevoelige huid. Kies sowieso altijd voor een SPF die speciaal voor het gezicht is. Wil je graag meer weten over welke SPF voor jouw huid geschikt is? Stuur mij dan gerust een berichtje. Ik heb in de salon 4 verschillende SPF die je kan proberen. Alpha-H heeft 3 verschillende SPF en daarnaast heeft Loveli ook een nieuwe SPF op de markt gebracht. De kans dat hier een fijne SPF voor jou bij zit is dus heel groot! 😊 

Help ik heb last van een vettig waasje! 

De meeste klanten die een SPF bij mij in de salon kopen hebben geen last van een vettig waasje. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat jij dat toch wel hebt, of dat je het idee niet zo fijn vindt. Je kunt dan altijd na het aanbrengen van je SPF een beetje poeder aanbrengen. Zelf gebruik ik altijd de Chiffon Finish van Mineralissima. Dit is een heel licht poeder wat je niet voelt zitten maar wat wel je huid net even wat egaliseert en matteert. Dag vettig waasje!