fbpx

In het voorjaar en de zomer is vitamine C een prachtige vitamine die niet mag ontbreken in je skincare routine! Om je net zo enthousiast te maken als ik heb ik er een uitgebreide blog voor je over geschreven. Want waarom is vitamine C nu zo bijzonder?

Wat doet vitamine C voor je lichaam?

Dat we vitamine C in de winter extra slikken voor onze weerstand wil al wat zeggen over hoe krachtig deze vitamine is. Vitamine C is een antioxidant dat ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Dit betekent dat ons lichaam afhankelijk is van voeding, supplementen en de juiste huidverzorging om voldoende vitamine C binnen te krijgen. Vitamine C is onmisbaar om collageen aan te maken (collageen zorgt voor de stevigheid van onze huid), zorgt voor de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand. Het binnenkrijgen van voldoende vitamine C heeft ontzettend veel voordelen. Zo helpt het bij het verminderen van verkoudheidsklachten en is het een natuurlijke antihistamine wat helpt allergieën te onderdrukken. Omdat vitamine C een rol speelt in de productie van bindweefsel helpt het de huid gezond te houden en zorgt het voor een snellere heling van wondjes. Ook helpt vitamine C je cholesterol te verlagen doordat vitamine C cholesterol om kan zetten tot galzouten, die je lichaam makkelijk kan uitscheiden.

Wat doet vitamine C voor je huid?

Zoals ik net al vertelde is vitamine C nodig bij de vorming van bindweefsel, en bindweefsel houd je huid jong! In het bindweefsel worden namelijk collageen en elastine aangemaakt. Twee stofjes die noodzakelijk zijn bij het stevig houden van de huid. Daarnaast kan vitamine C acne en pigmentvlekken helpen verminderen en werkt het mooi bij rosacea. In klinisch onderzoek is gebleken dat de huid van proefpersonen na langdurig gebruik van vitamine C egaler en steviger werd. Daarbij komt nog dat vitamine C een antioxidant is dat UV-schade kan beperken in de huid. Als je een gezonde, mooie huid wilt is vitamine C een onmisbaar en één van de belangrijkste ingrediënten in je huidverzorging! Om die reden ben ik er ook extra fan van in de lente en zomer omdat het helpt zonschade te beperken.

Waar zit vitamine C in?

Vitamine C krijg je binnen door het eten van groente, fruit en aardappelen. Met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Om vitamine C zoveel mogelijk te behouden, is het belangrijk om groente in weinig water te koken, en niet langer dan nodig is. Vitamine C is namelijk een erg kwetsbare en verliest snel zijn werking. In jouw huidverzorging is het belangrijk om te kijken welke soort vitamine C in het product zit en hoe de vitamine C verwerkt is.

L-ascorbinezuur is de meest krachtige vorm van vitamine C, tegelijkertijd ook het meest kwetsbaar voor oxidatie. Als vitamine C oxideert verliest het heel snel zijn werking. L-ascorbine zuur in poedervorm blijft het langst effectief. Vitamine C dat niet luchtdicht verpakt is, zoals het geval met producten in een pot, zal ook snel zijn werking verliezen en zal daarom ook niet het gewenste resultaat kunnen geven.

Alpha-H heeft twee supermooie serums met vitamine C. Het Vitamin C Serum en de Vitamin C Paste. Beide producten bevatten goede hoeveelheden vitamine C in de juiste werkzame vorm. Ben je benieuwd welk serum het beste bij jouw huid past? Stuur mij dan gerust een berichtje, ik help je graag!