fbpx

Het is januari en helaas zitten we nog steeds in een lockdown. Als jouw goede voornemen beter voor je huid zorgen is dan is het misschien lastig dat je nu niet naar een huidspecialiste kan gaan. Om je toch naar een gezonde huid te helpen heb ik een aantal tips voor je opgeschreven in deze blog.

Reiniging

De eerste stap naar een gezonde en stralende huid is dagelijks je huid goed reinigen met een reiniging die bij jouw huidtype past. Je huid alleen met water schoonmaken is niet voldoende. Denk maar eens aan je haar, dat was je ook met shampoo omdat het anders niet goed schoon wordt. En voor de mensen die hun huid dan maar met zeep wassen.. Zeep droogt je huid ontzettend uit en is dus niet geschikt om je huid mee te reinigen. Maar welke reiniging moet je dan kiezen? Er zijn ontzettend veel verschillende soorten reinigingen op de markt. Het belangrijkste is dat je er eentje kiest met goede werkstoffen die bij jouw huid passen. Bijvoorbeeld als je een droge huid hebt dan is een milk of crème achtige reiniging fijn, heb je een wat vettere huid of een huid met onzuiverheden dan is het beter om een reiniging op gelbasis te kiezen.

Verzorging

De verzorging van je huid is voor iedereen anders, maar het is belangrijk dat je na je reiniging een verzorging aanbrengt om je huid weer in balans te brengen. Een goede verzorging bevat een hoge dosis werkstoffen die voor jouw huid geschikt zijn. Voor de verschillende huidtypes zijn dit ook verschillende ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B om het vocht in de huid te herstellen. Tea tree oil om de huid met onzuiverheden te kalmeren en glycolzuur om de huid licht te exfoliëren en haar stevig en soepel te houden. In de basis is het fijn om een goed vitamine serum te hebben afgestemd op jouw huid en een fijne dag en nachtverzorging. Overdag is het namelijk belangrijk om je huid tegen UV-straling te beschermen met een SPF.

Extra verzorging

Om je huid een extra boost te geven is het fijn om een paar keer per week een exfoliant en/of een masker te gebruiken. Een exfoliant bevat zuren en/of enzymen die de huidcelvernieuwing stimuleren. Hierdoor krijg je minder last van onzuiverheden en blijft je huid langer mooi en soepel. Een musthave als je je huid niet vroegtijdig wil laten verouderen. Daarnaast bevat een masker een hoge dosis met goede werkstoffen die je huid een oppepper geven. Sommige maskers exfoliëren de huid ook meteen, andere zijn er speciaal op gericht om je huid juist de kalmeren of te ontgiften. Voor iedere huid is er wel een geschikte exfoliant of masker.

Online huidadvies

Wil je graag precies weten welke producten bij jouw huid passen? Neem dan gerust contact met mij op! Een online huidadvies is helemaal gratis en vrijblijvend. Ik stel je een aantal vragen om een beter beeld van jouw huid te krijgen, ook stuur je me wat foto’s toe zodat ik je huid goed kan bekijken. Hierna stel ik een huidadvies op maat voor je samen die je via de mail toegezonden krijgt. Zo kun je altijd je huidadvies er opnieuw bij pakken als je dat zou willen. Heb je vragen over het advies dan mag je me die natuurlijk altijd stellen. Ook als je zou besluiten om te starten met de geadviseerde producten blijf ik er voor je om vragen te beantwoorden en je te begeleiden in het proces. Samen werken we aan jouw gezonde en stralende huid!