fbpx

Jullie hebben het weleens vaker bij mij voorbij zien komen, ik ben een voorstander van minerale make-up. Maar waarom is minerale make-up nu beter dan ‘gewone’ make-up?  

In veel ‘gewone’ make-up zitten verstoppende en irriterende ingrediënten voor de huid. Je kunt je voorstellen dat als je een gevoelige huid hebt of een huid die aanleg heeft voor onzuiverheden dat je huid dan niet zo blij wordt van het aanbrengen van make-up. Je huid kan dat niet goed meer ‘ademen’ en zijn werk doen. Hierdoor maak je een huidprobleem vaak erger, terwijl je die juist minder wil laten opvallen door het gebruik van make-up. Ook is het zonde als je heel goed je best doet met kwalitatieve skincare producten om dan make-up aan te brengen die het effect van deze skincare tenietdoet.  

Maar wat maakt minerale make-up nu anders? Minerale make-up is natuurlijke make-up op basis van mineralen. De chemische verbindingen komen als vaste stof in de natuur voor en zijn gevormd door geologische processen. Minerale make-up bevat verschillende types mineralen zoals bijvoorbeeld: ijzeroxide (zorgt voor de kleurpigmenten), mica (zorgt voor glans), zinkoxide en titaniumdioxide (beschermen de huid tegen de zon). In tegenstelling tot synthetische stoffen worden mineralen door de huid herkend waardoor ze niet gaan irriteren en poriën niet verstoppen. Minerale make-up houdt je huid als het ware gezond. Ik zeg ook vaak tegen mijn klanten dat minerale make-up de verlenging van je huidverzorging is, finishing touch. Zeker als je last hebt van huidproblemen is minerale make-up echt dé oplossing. Het verstopt je huid niet en zorgt ervoor dat ze juist verzorgt en gekalmeerd wordt.  

Wil je graag meer weten over minerale make-up? Stuur mij dan gerust een berichtje, ik help je graag!