fbpx

Op dit moment genieten we nog even lekker van de nazomer, wat we ook wel verdiend hebben na zo’n matige zomer. Maar het duurt niet lang meer voor het echt herfst gaat worden. Je merkt het ’s avonds al, het is al eerder donker en ook al een stuk kouder!  

De herfst is de tijd om lekker te cocoonen met de kaarsjes aan en een kleedje op de bank. Maar het is ook dé tijd om je huid intensiever te gaan behandelen! In de zomer moeten we altijd een beetje oppassen met een pittige peeling omdat een peeling je huid gevoeliger maakt voor de zon. Maar nu de zon in kracht afneemt kunnen we in de salon, of lekker zelf thuis, de kracht van onze producten juist opvoeren!  

De herfst is dan ook wel de tijd voor een pittige peeling! Maar wanneer zet je een peeling in? Een peeling kan je inzetten bij verschillende huidtypen. Heb je last van een verslapte huid, zonschade, onzuiverheden, een verdikte huid, rosacea, acne, etc. Voor ieder huidprobleem is er een geschikte peeling. Het enige huidbeeld waarbij je niet te pittig kan peelen is als je last hebt van een heel gevoelige huid waarbij de huid barrière niet goed intact is. Dit is bijvoorbeeld bij eczeem het geval.  

In de salon gebruik ik de mooie peelings van Alpha-H. Alpha-H heeft 3 verschillende krachtige peelings. Om deze peeling uit te mogen voeren heb ik eerst een training moeten volgen. Een peeling in de salon is dus ook niet te vergelijken met een peeling die je thuis kunt gebruiken. Voor ieder huidtype is er een andere peeling geschikt. Zo wordt er bij onzuiverheden vaak gebruik gemaakt van salicylzuur omdat dit meer oppervlakkig werkt en zo de onzuiverheden goed aanpakt. Terwijl bij een verslapte huid vaak glycolzuur of melkzuur ingezet worden omdat deze dieper in de huid werken.  

Een peeling is het mooist om in kuurverband te volgen. Op deze manier ga je namelijk je huid intensief vernieuwen. Een peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en dat je huid daardoor nieuwe huidcellen aan gaat maken. Deze nieuwe huidcellen zijn nog helemaal mooi gaaf en geven je dat mooie strakke huidje. Door een peeling in kuurverband toe te passen wordt je huid gestimuleerd om vaak achter elkaar nieuwe huidcellen aan te maken, als het ware bouw je dan zo een nieuwe huid op. Door met de juiste ingrediënten in een peeling te werken kun je op deze manier heel mooi aan jouw huidprobleem werken.  

Let op! Je kan niet zomaar een peelingkuur inplannen. Ik zal jouw huid eerst beoordelen en samen kunnen we afstemmen welke peeling(kuur) het beste bij jouw huid past. In sommige gevallen is het nodig om eerst met producten thuis en andere behandelingen in de salon je huid te laten wennen aan de hoeveelheid zuren die we gebruiken tijdens een peeling. Daarnaast is het belangrijk om je huid thuis te ondersteunen met milde producten tijdens een peelingkuur. Dit alles doen we zodat we op een veilige manier een zo mooi mogelijk resultaat kunnen behalen.  

Ben je benieuwd geworden naar een peeling behandeling? Stuur mij dan gerust een berichtje! Ik geef je graag advies over welke behandeling het beste bij jouw huid en wensen past.