fbpx

Mooi oud worden, dat willen we allemaal wel. Gisteravond volgde ik de masterclass anti-aging van Ahmet Turkkani, een specialist op het gebied van de huid. En de kennis die ik hier heb opgedaan wil ik natuurlijk graag met jullie delen! Want.. hoe houd je je huid nu gezond zodat ze mooi oud kan worden zonder te veel huidverslapping? 

Allereerst, wat is het verschil tussen anti-aging en huidverjonging? Anti-aging betekent, zoals het woord al zegt, anti veroudering. Dit houdt in dat je je huid niet ouder wil laten worden dan dat ze nu is. Het beste is dus om hier al vroeg mee te beginnen. Hoe eerder je begint met de juiste ingrediënten in je huidverzorging die je huid helpen niet te verouderen hoe meer profijt je hiervan hebt op latere leeftijd. Wist je dat je huid vanaf je 25ste al begint met verouderen? Het is daarom goed om er op tijd bewust van te zijn dat je de juiste ingrediënten kiest in je verzorging.  

Huidverjonging daarentegen betekent dat je met de ingrediënten in je verzorging en de behandelingen die je hierop richt echt gaat werken aan het verjongen van de huid. Dus de huid er jonger uit wil laten zien dan dat ze is.  

Maar met welke ingrediënten werk je dan aan anti-aging? Allereerst is hydrateren de beste basis die je kan leggen in de stap tegen huidveroudering. Door de huid te hydrateren houd je haar vol en stevig. De basis voor een goede huidverzorging is dan ook altijd een reiniging, moistuiser en SPF. Een SPF is van groot belang omdat UV-straling één van de grootste huidverouderaars is, met een SPF bescherm je je tegen deze schadelijke straling. Daarnaast zijn antioxidanten van groot belang. Antioxidanten zorgen er namelijk voor dat vrije radicalen geneutraliseerd worden. Vrije radicalen maken collageen en elastine kapot. Stofjes in de huid die we juist zo hard nodig hebben om de huid mooi stevig te houden! Daarom zijn antioxidanten onmisbaar als je je huid jong wil houden. Vitamine C is zo’n antioxidant die de huid mooi hydrateert, pigmentvlekjes verhelderd en de aanmaak van collageen en elastine stimuleert.  

Daarnaast is vitamine A (retinol) een onmisbaar ingrediënt in de strijd tegen huidveroudering. Vitamine A werkt DNA herstellend waardoor het schade in de huid kan herstellen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe cellen en collageen, bevordert het de doorbloeding en vervaag het pigmentvlekjes en oneffenheden. Gebruik je vitamine C in de ochtend en vitamine A in de avond heb je een gouden duo tegen huidveroudering.  

Naast producten kan je natuurlijk ook in de salon nog een stapje verder gaan om de huid zo lang mogelijk jong te houden. Behandelingen die bewezen werken tegen huidveroudering zijn radiofrequentie, ultrageluid, microneedling en peelings. Ook bindweefselmassage kan de huid stimuleren om collageen en elastine goed aan te blijven maken. Combineer je bovenstaande behandelingen dan zijn de resultaten nog krachtiger.  

Natuurlijk moet je wel altijd blijven kijken naar wat de huid aankan. We willen immers voorkomen dat we schade aanrichten waardoor de huid juist sneller gaat verouderen. Laat je daarom altijd adviseren door een goede specialist. Heftige behandelingen zoals een pittige peeling kan je eigenlijk nooit doen zonder je huid hier eerst op voor te bereiden met producten thuis of in de salon. Quick fixes bestaan als je naar plastische chirurgie kijkt, maar als je het liever op een wat mildere manier aanpakt is het belangrijk om je huid goed op pittige behandelingen voor te bereiden. Een goede specialiste weet dit en zal je hier altijd goed in adviseren.  

Ben jij benieuwd wat ik voor jouw huid kan betekenen? Stuur mij dan gerust een berichtje. Ik help je graag!